niedziela, 14 września 2014

Sakiewki z filetem i fetą

 Witam w niedzielę, trochę pochmurną, ale już lato i tak się kończy. Pomału czuć jesień. Dziś polecam świetne danie, smakowało każdemu. Można użyć jako dodatek do ziemniaków jak także jako jedna porcja dania. Polecam.

 

Sakiewki z filetem i fetą

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 10 dag sera feta
  • 1 pęczek szczypiorku
  • pół pomidora
  • pół cebuli
  • pieprz



Szczypiorek poszatkować i włożyć do miski. Ser feta pokroić w mniejsze kawałki i dodać do poszatkowanego szczypiorku. Cebulkę poszatkować drobno i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pomidora pokroić w mniejszą kostkę. Wszystko wymieszać dobrze w misce. Przyprawić. Fileta przeciąć robiąc w nim "sakiewkę". Nafaszerować przygotowaną wcześniej mieszanką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Smacznego.



1 komentarz: