Witam w niedzielę, trochę pochmurną, ale już lato i tak się kończy. Pomału czuć jesień. Dziś polecam świetne danie, smakowało każdemu. Można użyć jako dodatek do ziemniaków jak także jako jedna porcja dania. Polecam.
Sakiewki z filetem i fetą
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- 10 dag sera feta
- 1 pęczek szczypiorku
- pół pomidora
- pół cebuli
- pieprz
Szczypiorek
poszatkować i włożyć do miski. Ser feta pokroić w mniejsze kawałki i
dodać do poszatkowanego szczypiorku. Cebulkę poszatkować drobno i
podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pomidora pokroić w mniejszą kostkę.
Wszystko wymieszać dobrze w misce. Przyprawić. Fileta przeciąć robiąc w
nim "sakiewkę". Nafaszerować przygotowaną wcześniej mieszanką.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.
Smacznego.
Bardzo fajne mięsko, tez takie lubimy :)
OdpowiedzUsuń