piątek, 8 listopada 2013

Sałata jesienna DZIEŃ 12

Pomału zbliżam się do końca mojej akcji. W dniu dzisiejszym polecam Wam pyszną sałatkę, którą robi się naprawdę szybko. Jest bardzo dobra, wypróbujcie a nie pożałujecie.

SAŁATKA JESIENNA

  • 2 pomidory
  • 4 rzodkiewki
  • pęczek kopru
  • 1 ogórek zielony
  • ser feta
  • główka sałaty zielonej
  • winogron ciemny
  • winogron jasny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sos koperkowy z torebki
 Ogórka pokroić w plasterki. Pomidora pokroić w ćwiartkę. Rzodkiewkę tak jak ogórka pokroić w plasterki. Winogrona przeciąć na pół. Sałatę zieloną poszatkować drobno. Wszystko to razem wymieszać ze sobą. Na sałatkę pokruszyć ser feta. Następnie posypać kawałkami natki kopru. Posolić, popieprzyć, Przygotować sos: oliwę z oliwek wymieszać z zawartością torebki. Polać po sałatce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz