RYBA PO GRECKU
- 1 kg fileta
- 60 dag cebuli
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1,5 szklanki oleju
- 3 jajka
- bułka tarta do panierki
- mąka do panierki
- sól
- 4 łyżki keczupu (łagodny lub pikantny)
- kucharek
Fileta pokroić na kawałki, posolić. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni wylanej olejem i tak usmażonego odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do dużego naczynia wlać olej, rozgrzać go. Pokroić do niego obraną cebulę. Delikatnie podsmażyć. Dodać słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, dokładnie wymieszać. Pogotować przez chwilę, przyprawić do smaku kucharkiem. Zalać ryby tym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz