sobota, 9 listopada 2013

Ryba po grecku- DZIEŃ 13

Nieskromnie powiem, że ryba po grecku wyszła mi znakomicie. A jak pięknie prezentuje się na stole.

RYBA PO GRECKU

  • 1 kg fileta
  • 60 dag cebuli
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1,5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki
  • sól
  • 4 łyżki keczupu (łagodny lub pikantny)
  • kucharek

 Fileta pokroić na kawałki, posolić. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni wylanej olejem i tak usmażonego odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do dużego naczynia wlać olej, rozgrzać go. Pokroić do niego obraną cebulę. Delikatnie podsmażyć. Dodać słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, dokładnie wymieszać. Pogotować przez chwilę, przyprawić do smaku kucharkiem. Zalać ryby tym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz