- BISZKOPT:
- 8 jaj
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 szklana cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
- MASA
- 600 ml śmietany 30 proc.
- 10 dag kokosu
- 2 tabliczki białej czekolady
- adwokat do smaku
- 3 łyżki żelatyny
- 2 opakowania śmietany fix
BISZKOPTY:
białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier wanilinowy i ubić na
kryształ. Dodać żółtka. Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać i wmieszać
łyżką do masy. Upiec dwa biszkopty (w 180 st. przez ok. 25 min). MASA:
Ubić śmietanę, dodać śmietankę fix oraz przygotowaną (wg opakowania)
żelatynę. Następnie dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą
czekoladę. Dodać adwokat do smaku. Biszkopty przełożyć masą. Odrobinę
zostawić na wierzch. Polać czarną roztopioną czekoladę. Odstawić do
zimna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz