Deser galaretkowo bananowy
- 12 dag margaryny
- kilka herbatników szkolnych
- 2 galaretki cytrynowe
- 2 galaretki pomarańczowe
- 1/2 tabliczki czekolady
- 6 bananów
Margarynę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, gdy się zagotuje, wsypać
galaretki cytrynowe, mieszać dokładnie aż się rozpuszczą.dać do zimnego
miejsca. Banany (4 sztuki) zmiksować, połączyć z masą cytrynową. Małą
tortownicę wyłożyć herbatnikami (maczać w np. soku z wodą lub rumie), na
herbatniki wylać masę bananową, powrzucać pokrojoną czekoladę, dać do
lodówki na około godzinę, aby stężało. Później poukładać na wierzchu 2
banany pokrojone w plastry. Galaretki ugotować w dwóch szklankach wody,
tężejącą zalać banany. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz