Pyszne ciasteczka na szybko
- 37,5 dag mąki
- 12,5 dag cukru pudru
- 2 jajka
- 1 kostka margaryny
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier puder i szczyptę soli. Lekko
wymieszać. Następnie dodać cukier wanilinowym, proszek do pieczenia i
margarynę. Wbić jajka.
Całość ugniatać do momentu powstania jednolitej masy. Włożyć ją do lodówki na ok. 30 minut.
Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na brytfannie i piec w temperaturze ok. 180 st. przez ok. 25-30 minut.
Całość ugniatać do momentu powstania jednolitej masy. Włożyć ją do lodówki na ok. 30 minut.
Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na brytfannie i piec w temperaturze ok. 180 st. przez ok. 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz