Chleb tostowy zasmażany na patelni z dodatkami
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i posmarować margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać połową porcji sera po chlebie, dodać paprykę odsączoną z zalewy i pokrojoną w mniejsze kawałki.
Fileta pokroić na większe kawałki, podsmażyć na patelni, doprawiając do smaku. Położyć podsmażony filet na każdej kromce, posypać resztą sera żółtego i posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. W miarę potrzeby pomóc sobie wykałaczkami, aby się nie rozwalało podczas smażenia.
Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ciepłe.
- 1 opakowanie chleba tostowego
- dowolna margaryna do smarowania
- 40 sera żółtego
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- przyprawa do fileta z kurczaka
- sól, pieprz
- 1 słoiczek papryki marynowanej
- szczypiorek
- jajko, mąka, bułka tarta do panierki
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i posmarować margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać połową porcji sera po chlebie, dodać paprykę odsączoną z zalewy i pokrojoną w mniejsze kawałki.
Fileta pokroić na większe kawałki, podsmażyć na patelni, doprawiając do smaku. Położyć podsmażony filet na każdej kromce, posypać resztą sera żółtego i posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. W miarę potrzeby pomóc sobie wykałaczkami, aby się nie rozwalało podczas smażenia.
Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz