Kolejna propozycja na grilla. Tym razem nie mięso. Papryka i kasza jaglana to doskonałe połączenie, które z całą pewnością Wam zasmakuje. Danie nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Trzeba chwilę odczekać, aby na grillu się doskonale zapiekło i smakowało, ale tak to naprawdę robi się go niedługo. Polecam wypróbować. Swoją drogą nie wiedziałam, że grillowane warzywa (bez mięsa) są takie pyszne :D
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: -PORCJE: 2
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
- 1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
- 2 papryki
- 1 garść natki pietruszki
- Pieprz
- Sól,
- przyprawa uniwersalna
- 1 marchew
- 1 kostka warzywna
W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz