Wyznaję zasadę, że danie musi być smaczne i proste. I takie właśnie są te ruloniki z mięsa mielonego. Nie potrzeba dużo czasu, by je przygotować, a są naprawdę smaczne. Zwłaszcza, że sezon grillowy w pełni i idealnie nadają się na udaną majówkę.
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS:
Ruloniki z grilla na mięsie mielonym
- 30 dag mięsa mielonego
- 1 garść szczypiorku
- 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
- pieprz, przyprawa uniwersalna
- 1/2 pory
Mięso mielone przekładamy do miski.
Szczypiorek szatkujemy drobno i łączymy z mięsem. Tak samo szatkujemy porę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy.
Całość mieszamy dokładnie i formujemy małe rulony.
Przekładamy je na tackę od grilla i grillujemy nad rusztem na złoty kolor. Smacznego.
Szczypiorek szatkujemy drobno i łączymy z mięsem. Tak samo szatkujemy porę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy.
Całość mieszamy dokładnie i formujemy małe rulony.
Przekładamy je na tackę od grilla i grillujemy nad rusztem na złoty kolor. Smacznego.
Por to warzywo rodzaju męskiego, więc zamiast "1/2 pory" powinno być - 1/2 pora oraz zamiast "Tak samo szatkujemy porę", powinno być - Tak samo szatkujemy pora.
OdpowiedzUsuńPomimo wszystko, przepis ciekawy - chyba zrobię takie w piekarniku :)
dziękuję za cenne uwagi, postaram się w przyszłości nie robić już takich błędów. Pozdrawiam
Usuń