Co prawda Wielkanoc już za nami, ale czemu nie przygotować pysznej przystawki w dowolny weekend roku. Pyszne i szybkie. Na pewno zasmakuje każdemu. Pyszne jajka faszerowane z rzeżuchą to doskonały sposób na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości. Polecam!
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS:
Jajka faszerowane z rzeżuchą
- 6-7 jajek
- 1 por
- 1 natka szczypiorku
- 20 dag dowolnej szynki lub mielonki (najlepiej w całości)
- pieprz, kucharek
- 1 pomidor
- rzeżucha
Jajka zagotować w lekko osolonej wodzie. Delikatnie zdjąć skorupkę i
przekroić wzdłuż. Żółtko przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Pora
poszatkować i sparzyć na patelni. Szczypiorek poszatkować.
Dodać szczypiorek i por do żółtek. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec dodać pokrojonego w małą kostkę pomidora.
Całość dokładnie wymieszać i układać w jajkach (dziurkach po żółtku). Na koniec udekorować rzeżuchą.
Dodać szczypiorek i por do żółtek. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec dodać pokrojonego w małą kostkę pomidora.
Całość dokładnie wymieszać i układać w jajkach (dziurkach po żółtku). Na koniec udekorować rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz