niedziela, 13 marca 2016

Sałatka wiosenna

Prawdziwa bomba... nie kalorii, a WITAMINOWA. Uwielbiam tego typu sałatki, sałata zielona, pomidor, por... wszystko co najlepsze. Polecam wypróbować. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Polecam ją przygotować. Nadaje się idealnie nie tylko na wiosenne dni, ale także na zimę :D

                                                     -TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS:

Sałatka wiosenna

  • kilka liści zielonej sałaty
  • 2 pomidory
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • pół pora
  • 30 dag szynki
  • pół kubka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki chrzanu ze słoika
  • sól
  • pieprz

Umytą i osuszoną sałatę ułożyć na całym talerzu. Jajka ugotować na twardo. Pomidory oraz jajka pokroić w ósemki i układać według uznania na liściach sałaty.

Cebulę i pora w cieniutkie paseczki wyłożyć pomiędzy jajka i pomidory. Szynkę pokroić w paski, zwijać w rulon i wyłożyć na warzywa. Odrobinę posolić i popieprzyć.

Jogurt naturalny zmieszać z chrzanem i łyżką kłaść na wszystkich składnikach.

Pyszna sałatka na wiosenne dni. 

2 komentarze:

  1. Przyznam, że jeszcze nigdy nie jadłam sałatki z sosem chrzanowym (zawsze bazuję na sosie czosnkowym), jednak składniki (gotowane jajko, pomidor i szynka) sprawiają, że moje kubki smakowe wieczorem będą rozkoszować się tą sałatką :) zrezygnuję chyba jedynie z pora :)

    Zapraszam do mnie,
    Karolina z Likemywholefashion

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wg mnie w kuchni można a nawet trzeba testować wszystko, nawet coś co może na pierwszy rzut oka jest niedopomyślenia. Także zawsze warto próbować, oczywiście można coś wyrzucić, dodać lub zastąpić :) polecam serdecznie i dziękuję za zaproszenie do siebie. Na pewno skorzystam :)

      Usuń