Dziś polecam pyszną przekąskę, którą można polecić każdemu. Robi się je szybko, a znikają w przeciągu kilkunastu minut. Każdy koszyczek tostowy zasmakował wszystkim w domu. Składniki można modyfikować wg własnego uznaniu. Polecam gorąco.
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: -PORCJE: 12
Koszyczki tostowe z Bieluchem
- 12 kromek chleba tostowego
- 1 opakowanie serka Bielucha
- 1/3 słoiczka papryki czerwonej marynowanej
- 1/3 słoiczka papryki żółtej marynowanej
- 10 dag pieczarek
- pieprz, sól
- 7 jajek
Kromki chleba tostowego wyjąć z opakowania i rozwałkować wałkiem. Każdą
kromkę włożyć do foremki na muffinki, wcześniej wysmarowaną margaryną.
Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski.
Wszystko razem wymieszać, można dodać pieprz lub sól. Powstałą masę wkładać po trochu do chlebka tostowego.
Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski.
Wszystko razem wymieszać, można dodać pieprz lub sól. Powstałą masę wkładać po trochu do chlebka tostowego.
Jajka wbić do osobnej miseczki, roztrzepać widelcem i wlewać po trochu do chlebka tostowego.
Piec w temp. 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie spożywać ciepłe.
Piec w temp. 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie spożywać ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz