czwartek, 11 czerwca 2015

Penne w sosie pomidorowym

Bardzo dobre danie, które nie dość, że robi się szybko, to jeszcze jest bardzo łatwe. Danie, czyli Penne w sosie pomidorowym jest bardzo dobre. Zasmakowało całej rodzinie. Warto zrobić go dziś lub jutro na obiad. Polecam.

-TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS:        -PORCJE:

Penne w sosie pomidorowym

  • 1/2 opakowania makaronu Penne
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 15 dag pieczarek
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek
  • 2 łyżki keczupu
  • pół cebuli
  • natka pietruszki
  • olej
Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Makaron musi być al dente. Kiedy makaron będzie ugotowany, należy go odcedzić. Do składników na patelni dodajemy pomidory z puszki i keczup, przyprawiamy. Chwilę podsmażyć, aż trochę zniknie wody. Na koniec dodajemy makaron. Zamieszać. Podawać ciepłe, najlepiej przed podaniem posypać poszatkowaną natką pietruszki.
 
 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz