Pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Już po 30 minutach pracy możemy się nimi zajadać. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęci wszystkich do skosztowania.
-TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS: -PORCJE:
Koszyczki tostowe z serkiem
- 1 serek Apetina (dowolny smak), ja użyłam POMIDORY I BAZYLIA
- 1/2 pory
- pęczek pietruszki
- 1/2 pomidora
- 1/3 słoika marynowanej papryki
- 15 dag sera żółtego
- kilka kromek sera tostowego
Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem
kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło.
Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki.
Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski.
Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można przyprawić np. pieprzem. Mieszamy. Powstałą masę przekładamy do chleba w formie.
Ser żółty należy zetrzeć na tarce, posypać po masie. Pietruszkę szatkujemy i posypujemy po żółtym serze. Całość należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 15-20 minut, aż chleb się zapiecze. Smacznego.
Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski.
Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można przyprawić np. pieprzem. Mieszamy. Powstałą masę przekładamy do chleba w formie.
Ser żółty należy zetrzeć na tarce, posypać po masie. Pietruszkę szatkujemy i posypujemy po żółtym serze. Całość należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 15-20 minut, aż chleb się zapiecze. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz