Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie!
Ciasteczka francuskie z parówką
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe)
- 3-4 plastry sera żółtego
- rozmącone jajko
- rzeżucha
Aby przygotować pyszne ciasteczka
najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie
kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie
kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików
ciasta francuskiego.
Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze dodatki. Wszystkie kuleczki przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę i smarujemy rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po wyjęciu polać keczupem.
Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze dodatki. Wszystkie kuleczki przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę i smarujemy rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po wyjęciu polać keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz