Pyszny deser, który z wielką chęcią bym zrobiła raz jeszcze. Wszystkie kawałki naprawdę zniknęły w zawrotnym tempie. Polecam zrobić, dziś, jutro, kiedy chcecie, zwłaszcza, że dziś zapowiada się piękna pogoda. U mnie placek już zagościł na stole, a zaraz idę bawić się z wnukami :D Pozdrawiam i słonecznej soboty :)
Biszkopt z masą krówkową i galaretką
BISZKOPT:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- masa krówkowa z puszki
- 1 kostka margaryny
- masa karpatkowa w 5 minut
- 5-6 paczek herbatników
- 2 opakowania galaretki truskawkowe
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i
żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180
st. przez ok. 25 minut.
MASA KRÓWKOWA: margarynę utrzeć i dodać do niej
masę z puszki. Wyłożyć na biszkopta. Przełożyć herbatnikami maczanymi w
soku malinowym (lub innym wg uznania). Masę karpatkową z torebki ubić z
mlekiem. Przełożyć na herbatniki. Galaretkę przygotować w 2 szklankach
wody. Odczekać do lekkiego stężenia i zalać na placek. Odłożyć do zimna
na ok. 2 godziny.
Super biszkopcik, musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńna jaką blaszkę ten biszkop?
OdpowiedzUsuńja używam blaszki o wymiarach: 36 cm x 26 cm :)
Usuńjaka wielkość blaszki?
OdpowiedzUsuńja używam blaszki o wymiarach: 36 cm x 26 cm :)
UsuńMmm, pyszny musiał być :)
OdpowiedzUsuń