Przepyszne rolady z kaszą. Są bardzo dobre i mogą być na pewno zaserwowane podczas niejednego przyjęcia, czy to w gronie rodziny czy znajomych. Zachwycą zapewne nie jedną osobę :)
Co do zdjęcia, jest trochę nie wyraźne, a to dlatego, że robiłam je telefonem. Niestety, aparat wyładował mi się w trakcie robienia zdjęć krok po kroku :/
Rolada faszerowana kaszą
- 3 ćwiartki z kurczaka
- 1 torebka kaszy jęczmiennej
- 30 dag mięsa mielonego z łopatki
- 1 duża cebula
- łyżka margaryny
- przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku
- pieprz
Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce.
Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić
na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku.
Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki
mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę.
Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok.
25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz