Bardzo dobre danie z kuchni włoskiej. Smakowało całej rodzinie. Polecam wypróbować. Robi się je szybko i są proste.
Crespelle
CIASTO
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 75 g mąki
- sól
- 250 g sera białego
- garść natki pietruszki
- 10 dag sera żółtego
- 1 jajko
- sól i pieprz
CIASTO:
mleko wymieszać z mąką, jajkiem i solą. Mieszać aż powstanie leiste
ciasto. Na patelni rozgrzać olej lub odrobinę masła i wlewać po 1
chochli ciasta. Smażyć z obu stron naleśniki. NADZIENIE: ser biały
wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym. Dodać
surowe jajko i przyprawy. Zagnieść i wymieszać wszystko. Na usmażone
naleśniki nakładać farsz, zwijać i przecinać na mniejsze kawałki.
Zapiekać w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i polać
dowolnym sosem.
Czekam na komentarze na blogu i na facebooku :D
Czekam na komentarze na blogu i na facebooku :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz