niedziela, 23 listopada 2014

Crespelle

Bardzo dobre danie z kuchni włoskiej. Smakowało całej rodzinie. Polecam wypróbować. Robi się je szybko i są proste.

Crespelle



CIASTO
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 75 g mąki
  • sól
FARSZ:
  • 250 g sera białego
  • garść natki pietruszki
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól i pieprz


CIASTO: mleko wymieszać z mąką, jajkiem i solą. Mieszać aż powstanie leiste ciasto. Na patelni rozgrzać olej lub odrobinę masła i wlewać po 1 chochli ciasta. Smażyć z obu stron naleśniki. NADZIENIE: ser biały wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym. Dodać surowe jajko i przyprawy. Zagnieść i wymieszać wszystko. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zwijać i przecinać na mniejsze kawałki. Zapiekać w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i polać dowolnym sosem.

Czekam na komentarze na blogu i na facebooku :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz