Bardzo smaczne i łatwe danie. Smakowało całej rodzinie. Robi się go naprawdę szybko i warto go spróbować.
Szynka z warzywami
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- pół słoiczka papryki marynowanej
- 1 pora
- 40 dag mięsa z szynki
- sól, pieprz
- kucharek
Cebulę i
porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Wyłożyć porę i
czosnek na patelnię, na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć. Mięso z szynki
pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Podsmażać nadal. Dodać paprykę ze
słoiczka i poszatkowaną cebulkę. Całość nadal podgrzewać na patelni
przyprawić wg uznania. Gdy wszystko będzie usmażone, przełożyć na
półmiski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz