niedziela, 19 października 2014

Szynka z warzywami

Bardzo smaczne i łatwe danie. Smakowało całej rodzinie. Robi się go naprawdę szybko i warto go spróbować.

Szynka z warzywami


  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • pół słoiczka papryki marynowanej
  • 1 pora
  • 40 dag mięsa z szynki
  • sól, pieprz
  • kucharek


Cebulę i porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Wyłożyć porę i czosnek na patelnię, na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć. Mięso z szynki pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Podsmażać nadal. Dodać paprykę ze słoiczka i poszatkowaną cebulkę. Całość nadal podgrzewać na patelni przyprawić wg uznania. Gdy wszystko będzie usmażone, przełożyć na półmiski.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz