czwartek, 23 października 2014

Masiasta krówka

Bardzo dobre ciasto, kiedyś robiłam podobne, teraz przygotowałam z innej śmietany, którą znalazłam będąc w sklepie. Naprawdę jest wspaniała. 


Masiasta krówka


BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA KRÓWKOWA:
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1 kostka margaryny
DODATKOWO:
  • masa karpatkowa w 5 minut
  • czekolada
  • 500 ml śmietany czekoladowej 30%
  • 2 opakowania śmietan fix
  • opakowanie śnieżki w proszku
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • biszkopty okrągłe


BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić. Masę krówkową zmiksować dość długo z margaryną. Wyłożyć na biszkopta. Na masę nałożyć namoczone w soku (dowolny smak). Upić masę karpatkową jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty. Śmietanę ubić, dodać śnieżkę w proszku, śmietan fix i wcześniej przygotowaną żelatynę. Wyłożyć na masę karpatkową. Udekorować startą czekoladą. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz