Masiasta krówka
BISZKOPT:
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 puszka masy krówkowej
- 1 kostka margaryny
- masa karpatkowa w 5 minut
- czekolada
- 500 ml śmietany czekoladowej 30%
- 2 opakowania śmietan fix
- opakowanie śnieżki w proszku
- 2 łyżeczki żelatyny
- biszkopty okrągłe
BISZKOPT:
białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i
dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 25 minut w
180 st. Po upieczeniu ostudzić. Masę krówkową zmiksować dość długo z
margaryną. Wyłożyć na biszkopta. Na masę nałożyć namoczone w soku
(dowolny smak). Upić masę karpatkową jak podano na opakowaniu. Wyłożyć
na biszkopty. Śmietanę ubić, dodać śnieżkę w proszku, śmietan fix i
wcześniej przygotowaną żelatynę. Wyłożyć na masę karpatkową. Udekorować
startą czekoladą. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz