dziękuję Wam bardzo :) Jesteście kochani!!!!
Jak tak dalej pójdzie to 13 000 będzie migusiem. :*
Ale mam dzięki Wam dobry dzień!
A tymczasem przepis, mój ulubiony, jest truskawkowo. Niby truskawek nie ma ale można użyć mrożone....
PRZYPOMINAM O KONKURSIE: NIESPODZIANKA CZEKA----------->>>>>>>
Ciasto z kremówką i truskawkami
- 2 opakowania galaretki truskawkowej
- 30 dag truskawek
- 1,20 l kremówki 36 proc.
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 6 jajek
- 6 łyżek mąki zwykłej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek cukru
Przygotować
galaretkę jak podano na opakowaniu. Odłożyć do lekkiego stężenia.
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka, dodać do nich cukier i
nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Wymieszać
dokładnie. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Dodać do
masy i wymieszać łyżką. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej
margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika.
Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej rozrobioną wcześniej (jak podano
na opakowaniu) żelatynę i cukier puder. Całość wymieszać. Wyłożyć
śmietanę na biszkopta. Trochę zostawić do robienia dekoracji (kleksów).
Obrobić na około kleksami. Ułożyć wg uznania truskawkami. Zalać lekko
tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz