Pozdrawiam was serdecznie
Ciasto serowe z malinami
- MASA SEROWA
- 15 dkg margaryny
- 60 dag zmielonego sera białego
- 25 dag cukru pudru
- 1 budyń waniliowy
- 7 jajek
- MASA BUDYNIOWA
- 3 szklanki mleka
- 2 budynie waniliowe w proszku
- 1 kostka margaryny
- 5 łyżek cukru
- 1 cukier wanilinowy
- MASA OWOCOWA
- 80 dag malin (mogą być mrożone)
- 3 łyżki cukru
- 2 galaretki malinowe w proszku
- BISZKOPT
- 8 jaj
- 8 łyżek mąki
- 8 łyżek cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
BISZKOPT:
Rozdzielić składniki na biszkopt na dwie części. Białka ubić, dodać do
nich cukier, a następnie żółtka. Łyżką wmieszać wymieszaną mąkę z
proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać i przełożyć na wysmarowaną
margaryną blachę. Piec ok. 20-25 minut w 180 st. To samo zrobić z drugą
połową składników. Po upieczeniu ostudzić. MASA SEROWA: margarynę utrzeć
z cukrem, następnie dodać żółtka, ser biały (zmielony) budyń w proszku
oraz pianę ubitą z białek. Taką wkładkę piec ok. 50 minut w 180 st. MASA
BUDYNIOWA: 2 szklanki mleka zagotować, w 1 szklance rozrobić cukier
wanilinowy oraz budyń (w proszku!!!). Wlać do gotującego się mleka.
Mieszać do zagęszczenia budyniu. Gdy ostygnie, wymieszać z utartą
margaryną oraz cukrem. MASA MALINOWA: Galaretki przygotować w 2,5
szklakach wody. Gdy będzie gęstniała, wymieszać z malinami. UKŁADANIE: 1
biszkopt-> połowa masy budyniowej-> masa serowa-> połowa masy
budyniowej-> masa malinowa-> 2 biszkopt Posypać cukrem pudrem.
Smacznego
jaki rozmiar miała twoja blaszka? ;)
OdpowiedzUsuńWitam, ja piekłam na blaszce o wymiarach: 36 na 26 cm.
OdpowiedzUsuń