niedziela, 22 grudnia 2013

Placuszki ziołowe na oleju rzepakowym

Bardzo dobre, wręcz pyszne. Smakowały każdemu. Zrobiłam je naprawdę szybko i tak samo szybko zniknęły z talerzy. Polecam zrobić.

Placuszki ziołowe na oleju rzepakowym
1 pojedynczy filet z kurczaka
1/3 cebuli 
1/4 pory
1/3 marchewki
sok z pół cytryny
1 jajko
kucharek
pieprz
sól
bułka tarta 
olej rzepakowy do smażenia




By sprawdzić przepis, czytaj więcej klikając tu:

Do rozdrabniacza lub miski włożyć fileta i warzywa. Wszystko dokładnie rozdrobnić. Najlepiej użyć do tego celu rozdrabniacza. Skropić sokiem z cytryny. Dodać 1 surowe jajko oraz trochę bułki tartej. Przyprawić wg uznania. Dokładnie wymieszać (można ponownie użyć rozdrabniacza lub blendera). Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym. Warto wiedzieć, że olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pamiętajmy, o jego częstym używaniu. Po upieczeniu z obu stron na złoty kolor, przełożyć na talerz i podawać z keczupem lub dipem do mięs. 

Polecam. Danie jest naprawdę świetne.
Jeśli  nie sprawi Wam to problemu, bardzo proszę o komentarz pod postem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz