Żeberka z warzywami
- 60 dag ziemniaków
- 80 dag żeberek
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 cytryna
- 2 jajka
- natka pietruszki
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- przyprawa do żeberek
- kucharek
- sól
Poznaj sposób przygotowania klikając ten przycisk:
Żeberka
posolić, obtoczyć w przyprawie do mięsa wieprzowego, kucharku i
przyprawie do żeberek. Następnie ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego
(wcześniej natłuszczonego). Ziemniaki, czosnek, cebulę i marchewkę
pozbawić skórki. Ziemniaki pokroić w plastry. Włożyć do miski, posolić i
dobrze wymieszać. Ułożyć na około ziemniaków. Marchewkę pokroić w
plastry i włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę poszatkować, czosnek
przecisnąć przez praskę, wymieszać razem i posypać po daniu. Skropić
całe danie sokiem z cytryny (niedużo). Jajka roztrzepać i polać po całym
daniu. Wstawić do piekarnika na ok. 70 minut. Po tym czasie wyjąć i
posypać posiekana natką pietruszki. Smacznego.
Jeśli nie sprawi Wam to problemu, bardzo proszę o komentarz pod postem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz