- 1 kg pangi
- sól
- bułka tarta do panierki
- jajko do panierki
- mąka do panierki
- ZALEWA
- 1,5 litra wody
- 3/4 szklanki octu
- 8 dag cukru
- 5 dag soli
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- ząbek czosnku
- DODATKOWO
- 3 cebule
- pół szklanki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka kucharka
poniedziałek, 9 września 2013
Smażona panga w zalewie
Dawno nie jadłam ryby. Akurat u nas w sklepie była świeża dostawa pangi. Postanowiłam, że ją kupię i zrobić taką pyszną w zalewie. Rybka jest smaczna. Polecam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz