wtorek, 12 marca 2019

Szaszłyki z chleba tostowego


Goście przyszli z niezapowiedzianą wizytą a ty nie masz co im podać? W lodówce kilka składników, a w chlebaku chleb lub chleb tostowy? Nic nie się nie martw! Ten przepis pozwoli ci zabłysnąć wśród znajomych, a podany jeszcze z pysznym sokiem Hortex sprawi, że oszaleją! Sok ma wiele witamin i wiele wartości odżywczych, które sprawią, że dzień będzie miły i słoneczny, jak sam sok.
Przygotowanie przekąski zajmie raptem 30 minut z pieczeniem. POLECAM! 

Szaszłyki z chleba tostowego

Składniki:
12 kromek chleba tostowego
masło lub margaryna
kilka liści sałaty zielonej
6 plasterków szynki
6 plasterków sera żółtego
ser żółty do starcia
pieprz

Przygotowanie:
Chleb rozłożyć na blacie, posmarować każdą kromkę z osobna. Na połowę kromek wyłożyć plaster szynki, na pozostałe plasterki sera żółtego. Liście sałaty zielonej rozłożyć na dowolnie wybranych kromkach. Układać kolejne kromki jedna na drugiej na przemian ser- szynka. Ułożyć dwie kolumny po 6 kromek. Przekroić na pół i połówki na pół. 
Patyczki do szaszłyków wbić w każdą "kolumnę". Ustawić je leżąco na brytfannie. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać szaszłyki. Posypać pieprzem. Piec w piekarniku przez ok. 20 minut. 
Podawać ciepłe.



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz