Dziś trochę zdrowiej niż zwykle. Pyszne kotleciki z groszkiem zielonym i innymi warzywami. Pyszne połączenie, wcale nie drogie i jakże pachnące. Na pewno zasmakują jeśli będziecie chcieć robić. Wiem, że wszyscy teraz przygotowujecie się do świat, dlatego warto zrobić np. zaraz po świętach. Robi się je naprawdę bardzo szybko.
-TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS: do 15 minut
Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym
DODATKI
- 1 laska kiełbasy (dowolnej)
- 3 łyżki groszku zielonego
- 1/2 pory
- 1/2 pomidora
- pieprz, sól
- kucharek
LANE CIASTO
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- 7-8 łyżek mleka
Dowolną kiełbasę pokroić w kosteczkę, tak samo czynimy z pomidorem. Porę
poszatkować Groszek dodać do składników w misce. Przyprawić kucharkiem,
solą i pieprzem. Całość wymieszać.
LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem.
LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz