Witajcie w sierpniu :). Dziś jest strasznie upalny dzień, jutro zapowiadają znów podobny, a jutro... weekend. Zapewne większość z nas będzie przygotowywać pysznego grilla. Dlatego dziś chciałabym Wam polecić wspaniały przepis na szaszłyki paprykowe. Są nie dość, że pyszne to jeszcze bardzo kolorowe i proste w przygotowaniu. Warto!
Szaszłyki paprykowe
- 20 dag schabu
- 20 dag kiełbasy śląskiej
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 2 cebule
- odrobina soli
- 4 patyczki do szaszłyków
Schab kroimy w niedużą kostkę, kiełbasę w małe kawałki, kolejno papryki w paski (około 1 cm) oraz cebule w krążki.
Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.
Pieczemy na grillu około 25 min.
Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.
Pieczemy na grillu około 25 min.
hmm.. widac. nawet szybko sie to robi. Już wiem co zrobie na obiad jutro hahaha
OdpowiedzUsuńpozdrawiam xx
in-the-white.blogspot.com