Wspaniałe! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Naprawdę warto je wypróbować. Nadają się na wszelkiego rodzaju imprezy czy spotkania z rodziną. Nadzienie jest bardzo dobre i proste. Idealne jest to, że można dowolnie modyfikować jego farsz.
-TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS: -PORCJE: 15
Jeśli się Wam podoba, komentujcie :)
Ślimaczki z serkiem almette
- po 1/3 słoiczka papryki marynowanej czerwonej i żółtej
- 2 opakowania serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
- szczypiorek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko roztrzepane
Do miski wstawić serek Almette. Następnie dodajemy poszatkowany
szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną w obu kolorach. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na rozłożone ciasto francuskie. Całość zwinąć. Następnie należy to pokroić w mniejsze kawałki, jak na zdjęciach. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 20-25 minut w 170 st. Podawać ciepłe.
super
OdpowiedzUsuńWygladaja pysznie
OdpowiedzUsuń