Pizza po domowemu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 keczup pikantny (ok. 300 gram)
- 2 łyżeczki śmietany
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 4 parówki
- 1 kiełbasa
- 1 cebula
- 1 kuleczka sera mozzarella
- szczypiorek
- pieprz, sól
Ciasto rozłożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Keczup
połączyć ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć na ciasto.
Parówkę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę poszatkować drobno. Wyłożyć składniki na sos na cieście.
Ser mozzarella odsączyć z zalewy. Pokroić w mniejsze kawałki. Posypać po pizzy.
Szczypiorek poszatkować. Także posypać po pizzy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 30 minut.
Parówkę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę poszatkować drobno. Wyłożyć składniki na sos na cieście.
Ser mozzarella odsączyć z zalewy. Pokroić w mniejsze kawałki. Posypać po pizzy.
Szczypiorek poszatkować. Także posypać po pizzy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz