czwartek, 12 lipca 2018

Kanapki z dodatkami



 Kanapki z dodatkami
  • 12 kromek chleba tostowego
  • 12 plasterków dowolnej szynki
  • 1 słoik papryki marynowanej
  • keczup
  • margaryna do chleba
  • 12 plastrów sera żółtego
  • keczup
  • szczypiorek
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem, a następnie posmarować margaryną.

Następnie położyć na nią plasterek szynki. Następnie położyć plasterek sera żółtego.

Zrobić kleksa keczupem. Niewielkie kawałki papryki marynowanej, odsączonej z zalewy wyłożyć na kromki.

Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Można przyprawić pieprzem.

Złączyć boki kromek wykałaczkami. Ułożyć na brytfannie.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 st. 

Po upieczeniu wyjąć wykałaczki.



*sekwencję składników na kromki chleba można układać wg własnego uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz