Dziś chciałabym przedstawić pyszny przepis na Chipsy ziemniaczane. Nie te z paczki znanych firm, ale domowe, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy raz je zrobić, a może zakochacie się w nich tak jak ja z rodziną. Polecam!
Chipsy ziemniaczane z dodatkami
- mały pęczek szczypiorku
- 4 ziemniaki
- 15 dag sera żółtego
- 10 dag boczku
- pieprz
- oliwa z oliwek
Ziemniaki pozbawić skórek. Pokroić je na cienkie plasterki. Ułożyć na
wysmarowanej margaryną brytfannie i natrzeć oliwą z oliwek. Podgrzać w
piekarniku przez 7 minut. W międzyczasie poszatkować szczypiorek i
pokroić w malutką kosteczkę boczek.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyjąć ziemniaki z piekarnika, każdy posypać serem żółtym, boczkiem, szczypiorkiem i posypać pieprzem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyjąć ziemniaki z piekarnika, każdy posypać serem żółtym, boczkiem, szczypiorkiem i posypać pieprzem.
Wstawić znowu na ok. 4-5 minut, aby ser się stopił.
Ciekawa przekąska :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam i wyszło pysznie :-)
OdpowiedzUsuń