Chipsy ziemniaczane z dodatkami

Długo mnie tu niestety nie było. Miałam wiele, wiele na głowie i nie miałam czasu na bloga. Mam nadzieję, że powrót będzie miły i będę mieć możliwość i chęci do częstszego udzielania się na blogu. 

Dziś chciałabym przedstawić pyszny przepis na Chipsy ziemniaczane. Nie te z paczki znanych firm, ale domowe, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy raz je zrobić, a może zakochacie się w nich tak jak ja z rodziną. Polecam!

 Chipsy ziemniaczane z dodatkami

  • mały pęczek szczypiorku
  • 4 ziemniaki
  • 15 dag sera żółtego
  • 10 dag boczku
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
Ziemniaki pozbawić skórek. Pokroić je na cienkie plasterki. Ułożyć na wysmarowanej margaryną brytfannie i natrzeć oliwą z oliwek. Podgrzać w piekarniku przez 7 minut. W międzyczasie poszatkować szczypiorek i pokroić w malutką kosteczkę boczek.

Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyjąć ziemniaki z piekarnika, każdy posypać serem żółtym, boczkiem, szczypiorkiem i posypać pieprzem.

Wstawić znowu na ok. 4-5 minut, aby ser się stopił. 
 




 

Komentarze

Prześlij komentarz