Dziś będę polecać Wam pyszny dodatek do ziemniaków. Jest smaczna, szybko się ją robi i smakuje idealnie. Nic tylko wypróbować. Polecam.
Młoda kapusta na śmietanie
- 1 młoda kapusta
- 1 marchew
- 1 cebula
- 1/3 kostki margaryny
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka mąki
- łyżeczka soli
- odrobina pieprzu
- przyprawa kucharek
Kapustę szatkujemy i lekko podgotowujemy w osolonej wodzie. Następnie ją
odcedzamy. W rondlu roztapiamy margarynę i kroimy w kostkę cebulę,
delikatnie rumieniąc. Gdy cebula będzie miała złoty kolor, dodać ją do
kapusty oraz obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Krótko
razem podsmażyć (kapusta szybko się rozgotowuje), przyprawić solą,
pieprzem i kucharkiem. Na koniec śmietanę wymieszać z mąką i połączyć
razem z kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz