poniedziałek, 13 czerwca 2016

Jajeczne serca na śniadanie

Śniadanie zjedzone? Mam nadzieję, że nie, bo mam pyszną propozycję. Szybkie, smaczne i kolorowe. Polecam wypróbować, bo naprawdę warto.



Jajeczne serca na śniadanie


  • 2 parówki cienkie
  • 2 jajka
  • 2 plasterki serka w plastrach
  • 1/2 pomidora
  • 20 dag szynki (dowolnej)

Parówki przekroić wzdłuż na pół, zostawiając końcówkę po jednej stronie nie przekrojoną. Dwie końcówki połączyć razem tworząc serce, należy je spiąć wykałaczką. Podsmażyć przez chwilę na patelni. Szynkę pokroić w kostkę, tak samo postąpić z pomidorem. Plasterki sera żółtego pokroić w cieniutkie paski. Do środków dodać pokrojone dodatki i wbić jajko. Smażyć przez chwilę, po chwili obrócić i smażyć z drugiej strony. Przełożyć na talerzyki i posypać poszatkowanym szczypiorkiem. 




1 komentarz:

  1. Rewelacyjny pomysł na śniadanie walentynkowe :)

    OdpowiedzUsuń