- TRUDNOŚĆ: średnie
- CZAS:
- PORCJE:
Leczo warzywne z dynią
- 20 dag pieczarek
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 1 pora
- 1 pomidor
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 cukinii
- 1/2 dyni
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz, kucharek
Na patelni podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Na osobnej patelni
zrumienić poszatkowaną cebulkę, dodać pokrojonego w kostkę fileta z
kurczaka.
Następnie dodać poszatkowaną porę, pokrojonego pomidora, cukinię, dynię, a na koniec pieczarki i poszatkowaną natkę pietruszki i całość smażyć ok. 10 minut.
Po tym czasie zalać wodą. Kiedy woda zacznie się zagotowywać dodać przecier pomidorowy i przyprawy, wymieszać.
Chwilę podsmażyć i podawać ciepłe.
Następnie dodać poszatkowaną porę, pokrojonego pomidora, cukinię, dynię, a na koniec pieczarki i poszatkowaną natkę pietruszki i całość smażyć ok. 10 minut.
Po tym czasie zalać wodą. Kiedy woda zacznie się zagotowywać dodać przecier pomidorowy i przyprawy, wymieszać.
Chwilę podsmażyć i podawać ciepłe.
takiego jeszcze nie robiłam, musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuń