Uwielbiam pichcić na patelni, dlatego robię podobne dania u nas w domu często. To danie powstało niedawno. Można je podawać w talerzu, lub jeśli ktoś woli- na patelni. Ja do zdjęcia głównego wybrałam tę opcję z talerza. Niżej ta druga :D
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 minut -PORCJE: 4
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 minut -PORCJE: 4
Fasolowy przysmak z patelni
- pół opakowania makaronu
- 2 laski kiełbasy (dowolna)
- 1 cebula
- 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej
- 1 puszka białej fasoli
- pieprz, sól, przyprawa do potraw
- pół litry bulionu drobiowego
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie
dodać do niej poszatkowaną drobno cebulę. Słoik papryki marynowanej
odcedzić i paprykę przełożyć na patelkę. Fasolę odcedzić z zalewy,
przelać wodą i dodać na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i zalać
bulionem.
Przyprawić do smaku. Przykryć patelkę i podsmażać do wyparowania wody, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wcześniej ugotowany makaron w lekko osolonej wodzie.
Podawać ciepłe, posypane poszatkowaną zieleniną.
Przyprawić do smaku. Przykryć patelkę i podsmażać do wyparowania wody, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wcześniej ugotowany makaron w lekko osolonej wodzie.
Podawać ciepłe, posypane poszatkowaną zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz