niedziela, 7 czerwca 2015

Sałatka grillowa

Sezon grillowy w pełni, większość z nas co sobotę i niedzielę przygotowuje rodzinnego grilla. To okazja do spotkań z najbliższymi i przegadania całego tygodnia. Dziś chciałabym Wam polecić pyszną sałatkę, która idealnie pasuje właśnie do grillowanych dań, jak również sama, bez kiełbaski :) Zróbcie :) Warto. Udanego grillowania i dzisiejszej niedzieli.

-TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: PORCJE:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej
  • 1/2 jabłka
  • 2 ogórki kiszone
  • garść rodzynek
  • natka cebuli
  • sos koperkowo- ziołowy z torebki
  • kucharek, pieprz
 
Kapustę pekińską szatkujemy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę czerwoną konserwową. Jabłko trzemy na tarce, dodajemy do miski. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby.
 
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz