Sezon grillowy w pełni, większość z nas co sobotę i niedzielę przygotowuje rodzinnego grilla. To okazja do spotkań z najbliższymi i przegadania całego tygodnia. Dziś chciałabym Wam polecić pyszną sałatkę, która idealnie pasuje właśnie do grillowanych dań, jak również sama, bez kiełbaski :) Zróbcie :) Warto. Udanego grillowania i dzisiejszej niedzieli.
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: PORCJE:
- 1 kapusta pekińska
- 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej
- 1/2 jabłka
- 2 ogórki kiszone
- garść rodzynek
- natka cebuli
- sos koperkowo- ziołowy z torebki
- kucharek, pieprz
Kapustę pekińską szatkujemy.
Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę czerwoną konserwową. Jabłko trzemy na tarce, dodajemy do miski. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę
cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy,
przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz