Warzywne schaby
- 2 ząbki czosnku
- 1 pora
- 1 cebula
- 1 filet pojedynczy
- 1 jajko
- 2 kotlety schabowe
- sól, pieprz, kucharek
Fileta
pokroić w mniejszą kostkę. Jajko zagotować. Obrać ze skorupki i pokroić w
kostkę. Porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulkę
poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić na patelni na odrobinie masła.
Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni.
Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania.
Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w
roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz