Nie sądziłam, że ta kruszonka na babeczkach da taki fajny końcowy efekt. Zwykłe babeczki, które robię nawet 2 razy w miesiącu stały się o wiele lepsze i znikły 2 razy szybciej. Polecam spróbować.
Babeczki z kruszonką
CIASTO
- pół szklanki cukru
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
KRUSZONKA
- 10 dag margaryny
- 3 łyżki cukru
- 1,5 łyżki mąki
CIASTO: W
jednej misce wymieszać ze sobą (łyżką!) cukier, mąkę i proszek do
pieczenia. W drugiej misce wymieszać: olej, mleko i jajka. Dokładnie
wymieszać obie zawartości misek, a następnie połączyć ze sobą wsypując
sypkie składniki do mokrych. Całość dokładnie przemieszać łyżką.
Przygotowaną masę przełożyć do przygotowanych papilotek. Zapełniaj ok.
3/4 papilotek.
KRUSZONKA: połączyć ze sobą składniki i pokruszyć po
trochu na każde ciasto. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu
posypać cukrem pudrem.
Gosiu, powiem ci szczerze, zrobiłam wczoraj te babeczki i jestem nimi zachwycona. Nie sądziłam że ta kruszonka da taki świetny efekt, taki... niebiański.. normalnie muffinki robiłam w domu często, ale takie dobre nie były, na pewno będę stosowała na nich kruszonkę częściej i będę mieć pycha deser dla dzieci :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Kocia Mama