sobota, 3 maja 2014

Jajka faszerowane koreczkami śledziowymi

Bardzo dobra przekąska na wielkanocny stół. Przekąska jest naprawdę wspaniała. Smakowała wszystkim a ze stołu zniknęło migiem.

 

Jajka faszerowane koreczkami śledziowymi

  • 1 mały słoiczek koreczków śledziowych
  • 1 pomidor
  • pęczek szczypiorku
  • 10 jajek
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz
  • sól


Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Gdy będą już ugotowane, zahartować w zimnej wodzie. Pozbawić skorupek i przeciąć na pół. Z jajek wyjąć żółtka. Włożyć je do miski i rozwalić tłuczkiem lub łyżką. Koreczki śledziowe i pomidora pokroić w drobne kawałki. Poszatkować natkę pietruszki. Wszystko włożyć do miski z żółtkami i wymieszać. Przyprawić i zalać majonezem. Wymieszać. Jajka faszerować powstałą masą. Przyozdobić przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz