Bardzo dobra przekąska na wielkanocny stół. Przekąska jest naprawdę wspaniała. Smakowała wszystkim a ze stołu zniknęło migiem.
Jajka faszerowane koreczkami śledziowymi
- 1 mały słoiczek koreczków śledziowych
- 1 pomidor
- pęczek szczypiorku
- 10 jajek
- kilka łyżek majonezu
- pieprz
- sól
Jajka
ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Gdy będą już ugotowane,
zahartować w zimnej wodzie. Pozbawić skorupek i przeciąć na pół. Z jajek
wyjąć żółtka. Włożyć je do miski i rozwalić tłuczkiem lub łyżką.
Koreczki śledziowe i pomidora pokroić w drobne kawałki. Poszatkować
natkę pietruszki. Wszystko włożyć do miski z żółtkami i wymieszać.
Przyprawić i zalać majonezem. Wymieszać. Jajka faszerować powstałą masą.
Przyozdobić przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz