Pancakes z dżemem truskawkowym
- 1 banan
- 2 łyżki miodu
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 1 słoiczek dżemu truskawkowego
- kilka truskawek
Do misy blendera włożyć płatki owsiane, banana, miód, jajko i cukier.
wszystko dokładnie blenderować przez ok. 4 minuty, aż do dokładnego
wymieszać.
Tak przygotowaną masę na pancakes przekładać po 1 chochli na rozgrzany tłuszcz na patelni.
Zapiekać z dwóch stron. Placki nie powinny być za grube ani za cienkie. Między usmażone placki nakładać po trochę dżemu i składać w formę tortu. Na wierzch wyłożyć dżem i truskawki.
Smacznego.
Tak przygotowaną masę na pancakes przekładać po 1 chochli na rozgrzany tłuszcz na patelni.
Zapiekać z dwóch stron. Placki nie powinny być za grube ani za cienkie. Między usmażone placki nakładać po trochę dżemu i składać w formę tortu. Na wierzch wyłożyć dżem i truskawki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz