Witajcie w sobotę, w słoneczną i piękną... I kto by pomyślał, że mamy wrzesień. A jednak... Jako, że pora śniadania się zbliża pomyślałam, że dziś zaserwuję pyszne śniadanie. Jest sycące, szybkie i proste w przygotowaniu. Warto spróbować. Do przygotowania go użyłam pysznego serka Almette. Warto spróbować użyć różnych smaków serku, dzięki czemu smak kominów będzie inny za każdym razem.
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: -PORCJE: 12
Kominy z serkiem Almette
CIASTO
- 1 opakowanie serka Almette śmietankowy
- 1/2 kostki margaryny
- szczypta soli
- 10 dag mąki
DODATKI
- różnego rodzaju szynki (kilka plastrów)
- 10 dag pieczarek
- nieduża ilość papryki marynowanej
- 2-3 plasterki sera żółtego w plasterkach
- świeży koperek
CIASTO: Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak,
aby powstało dość wolne ciasto. W miarę potrzeby dodawać mąki. Wyrabiać,
aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawić ciasto do lodówki na ok.
30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm
szerokości i 15 cm długości.
DODATKI: Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.
Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.
Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego.
DODATKI: Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.
Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.
Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz