sobota, 3 sierpnia 2013

Szczupak na grillu

Piękna pogoda, aż chce się być na polu. Dziś polecam przepis na grilla :D Pyszna rybka, na pewno zadowoli podniebienie każdego :D
SZCZUPAK NA GRILLU
  • 1 szczupak
  • 2 duże marchewki
  • 2 duże cebule
  • duży pęczek pietruszki zielonej
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • oliwa z oliwek 
 Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz