Piękna pogoda, aż chce się być na polu. Dziś polecam przepis na grilla :D Pyszna rybka, na pewno zadowoli podniebienie każdego :D
SZCZUPAK NA GRILLU
- 1 szczupak
- 2 duże marchewki
- 2 duże cebule
- duży pęczek pietruszki zielonej
- przyprawa do ryb
- sól
- oliwa z oliwek
Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć
na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę
posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę
posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę
oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy
dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na
wolnym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz