Pyszne i szybkie. Ta najważniejsza zasada w jedzeniu towarzyszy mi od dawna. Właśnie to jest w nich najważniejsze. Lubię przygotowywać takie dania, które smakują całej rodzinie i można je przygotować w bardzo krótkim czasie. Wczoraj na kolację gościły u nas takie kanapeczki. Smakowały i znikały bardzo szybko. Przygotowanie ich zajmuje niewiele czasu. Wystarczy kilka ulubionych składników, które wszyscy lubią: posmarowany chlebek, warzywa i kiełbasa. Do tego ser żółty. I całość w piekarniku przez 20 minut...
To co? Skuszeni? Cały przepis po kliknięciu w przycisk na dole:Pyszne i szybkie kanapeczki na ciepło
1 opakowanie chleba krojonego (ok. 600g)margaryna do smarowania
5-6 parówek
1 pęto kiełbasy zwyczajnej
2 pomidory
5-6 plastrów mielonki
40 dag sera żółtego
natka pietruszki
pieprz
Chleb posmarować margaryną i przełożyć na brytfannę. Parówki pokroić w krążki. Kiełbasę, pomidora i mielonkę pokroić w małą kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokrojone składniki przełożyć na chleb. Posypać startym serem, poszatkowaną natką pietruszki, przyprawić pieprzem. Piec ok. 20 minut w 180 st. Podawać ciepłe.
Smacznego.
10% na produkty Ambition dla Twoich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)
#myAmbition
świetne na kolację :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kanapeczki na kolacje :)
OdpowiedzUsuń