poniedziałek, 19 grudnia 2016

Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym

Dziś trochę zdrowiej niż zwykle. Pyszne kotleciki z groszkiem zielonym i innymi warzywami. Pyszne połączenie, wcale nie drogie i jakże pachnące. Na pewno zasmakują jeśli będziecie chcieć robić. Wiem, że wszyscy teraz przygotowujecie się do świat, dlatego warto zrobić np. zaraz po świętach. Robi się je naprawdę bardzo szybko. 

                                         -TRUDNOŚĆ: łatwe      -CZAS: do 15 minut

Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym

DODATKI

  • 1 laska kiełbasy (dowolnej)
  • 3 łyżki groszku zielonego
  • 1/2 pory
  • 1/2 pomidora
  • pieprz, sól
  • kucharek

LANE CIASTO

  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 7-8 łyżek mleka

Dowolną kiełbasę pokroić w kosteczkę, tak samo czynimy z pomidorem. Porę poszatkować Groszek dodać do składników w misce. Przyprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Całość wymieszać.

LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem. 
 
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz