Nigdy nie korzystałam z takich placków. Wrapsy, to coś co było dla mnie wielką i totalną abstrakcją w kuchni. W końcu na jednej ze stron internetowych (przepisy.pl) znalazłam ciekawy przepis, który mnie skusił. I tak postanowiłam go wypróbować. Przystawka bardzo smakowała gościom, którym podałam ją w ubiegłą sobotę. Warto spróbować. W lodówce mam już kolejne wrapsy, które już niedługo znów wypróbuję. :)
-TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS:
- 3 placki wrapsów (tortilla)
- pół słoiczka (małego) marynowanej papryki
- 6-7 plasterków sera żółtego
- 6-7 plasterków szynki (dowolnej)
- natka pietruszki
- margaryna do posmarowania
Wrapsy wyjąć z opakowania i posmarować margaryną. Następnie położyć na
każdą połowę placka po kilka listków sera i szynek. Paprykę marynowaną
odcisnąć z zalewy i dać na każdy placek.
Zamiast papryki można użyć pokrojonego pomidora. Każdy placek posypać poszatkowaną pietruszką. Zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki (w skos).
Położyć na talerzu i włożyć na minutę do mikrofalówki. Podawać najlepiej ciepłe.
Zamiast papryki można użyć pokrojonego pomidora. Każdy placek posypać poszatkowaną pietruszką. Zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki (w skos).
Położyć na talerzu i włożyć na minutę do mikrofalówki. Podawać najlepiej ciepłe.
Smacznie :)!
OdpowiedzUsuń