Bardzo dobre pulpety. Wiele razy próbowałam różnych kombinacji, ale te z kaszą wyszły idealnie. Bardzo gorąco polecam wypróbować ten przepis, bo jest wspaniały.
Pulpety z kaszy jęczmiennej
- 1 torebka kaszy jęczmiennej
- 1 cebula
- 4 pieczarki
- 40 dag mięsa mielonego
- 1 jajko
- przyprawa typu ziarenka smaku lub kucharek
- sól, pieprz
Pieczarki
poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić drobno i także
podsmażyć na patelni. Kaszę jęczmienną ugotować. Połączyć z mięsem i
warzywami. Przyprawić do smaku. Dodać jajko. Wymieszać i formować z
powstałego farszu pulpety. Smażyć panierowane mąką. Podawać polane
dowolnym sosem. Ja użyłam sosu z torebki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz