niedziela, 20 kwietnia 2014

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

Witam w Wielkanocy. Licznik zakończył odliczanie i już sam rozpoczął odliczanie do przyszłorocznej :) Ale został już usunięty. Kochani, Alleluja :D

Dziś przypominam o konkursie, więcej info z boku: --->>>>>

A przepis na dziś to idealny przepis na Wielkanoc:
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

  • 10 jajek
  • 1 marchewka
  • 1 mały pomidor
  • pęczek szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżki majonezu

Jajka umyć, ugotować na twardo. Po ugotowaniu usunąć skorupki, przepołowić delikatnie jajko na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka przełożyć do miski, następnie utrzeć żółtka, aby zrobiła się z nich papka. Marchewkę ugotować, usunąć skórkę. Pokroić drobno. Tak samo drobno pokroić pomidora. Wszystko wymieszać w misce z żółtkami. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do miski. Przyprawić i polać majonezem. Wymieszać. Przygotowaną pastę nakładać na połówki jajek, do dziurek, pozostałych po wyjęciu żółtka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz