wtorek, 25 czerwca 2013

SZYSZKI

A dziś propozycja dla dzieci: SZYSZKI. Któż z nas nie lubił ryżu preferowanego jak był małym dzieckiem? Do tego pyszne i ciągnące się krówki?
Nikt się raczej temu nie oparł. Dziś przedstawiam więc połączenie tych dwóch składników z innymi, co pozwoli na stworzenie pysznych SZYSZEK. Robi się je szybko, łatwo i co najważniejsze PYSZNIE!!!!



SZYSZKI
1 duże opakowanie ryżu dmuchanego (preferowanego) ok. 50 dag
80 dag krówek
1 kostka margaryny
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu

Do miski włożyć margarynę i roztopić. Następnie dodać krówki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Jeszcze na podgrzanym palniku dodajemy miód i kakao. Mieszamy. Gdy wszystko będzie dobrze wymieszane odłożyć na ok. 3-5 minut, by lekko ostudziło się. Po tym czasie dodać ryż preferowany. Wymieszać i odbierać po trochu. Formułować kulki lub inne kształty. Odstawić do ostudzenia. Zimne smakują bardzo dobre

 * najlepiej robić to w dużym naczyniu  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz